Kaffesortiment

Sandby Kafferosteri köper in kaffen som har väldigt klara och starka smakegenskaper, för att dessa sedan ska ge produkterna tydliga karaktärer.
Ett kaffe kan vara väldigt bärigt, till exempel, eller ha ton av nötter, eller påminna om färska örter.
Rostningen, sedan, ska inte styra eller störa smakerna hos råkaffet – rostningen ska bevara smakerna som redan finns där. Vissa kaffen rostas ljusare och lättare, för att inte brännas eller överröstas i sin karaktär. Andra kaffen får en mörkare profil, för att utveckla sina särdrag.
Rostmästarens uppgift är att hitta och lyfta fram smaker som redan finns. Ett roligt, petigt och noggrant hantverk.

Genuin Espresso

Rostmästarens tolkning av den norditalienska espressotraditionen. Låg syra, stor kropp och toner av kakao, nötter och mörka bär. Finns i påse om 500 gram eller 1000 gram.

Bilden visar när kaffe torkas i Indonesien (Aceh Mekar). Detta kaffe är en del av Genuin Espresso.

Slapshot Espresso

Det senaste tillskottet i vår espressoserie är också det kraftigaste. Låg syra, full kropp med en lång avslutning. Rostmästarens favorit till cappuccino! Finns i påse om 500 gram eller 1000 gram. 

Bilden visar en nyss avslutad rostning. Att rosta en batch Slapshot Espresso tar ca 14 minuter.


Sweetspot Espresso

Ett elegant och fruktigt espressokaffe. Alltid från en enda kaffegård (d.v.s. inte en blandning). Gården varierar efter säsong och byts ut flera gånger per år. Riktlinjer är alltid sött med medelsyra och ljusare rostning än övriga espressosorter. Finns i påse om 500 gram eller 1000 gram.

Bilden visar kaffesäckar i Kenya som väntar på transport till torkningsstationen. 

Ekologisk Espresso

Fin balans mellan sötma och kraft ger en espresso som passar lika bra med mjölk som utan. Ekologiska gårdar i Peru och Indonesien står för innehållet. Finns i påse om 500 gram eller 1000gram.

Lundarost

Detta kaffe utgör huskaffet i åtskilliga hem men även på många caféer, restauranger och arbetsplatser. Kaffet plockas för hand i Brasilien där endast de perfekt mogna bären plockas på varje kaffeträd. Smaken går åt choklad och nötter med låg syra och lång eftersmak. Det mörkast rostade bryggkaffe vi har. Finns i påse om 250 gram, 500 gram eller 1000 gram. 

Ekologisk Brygg

Elegant och kraftfullt på en och samma gång. Toner av choklad, nötter och torkad frukt. Medelsyra som ger en fin avslutning i koppen. Finns i påse om 500 gram och 1000 gram. 

Bilden visar nyplockade ekologiska kaffebär som väntar på att sorteras innan det torkas. 

Premium coffee

Varje månad tar vi in nya kaffesorter från små exklusiva gårdar. Detta kallar vi för Premium coffee. Besöken av varje kaffe är ofta kortvariga då skördarna är väldigt små, ibland bara en säck om 35 kilo som vi lyckats få tag på. Kaffet rostas oftast ljust eller ljus-mellanrost för att få fram karaktären från ursprunget på bästa vis. Säljs i påse om 250 gram med handskriven etikett. 

Kontakta oss för periodens Premium coffee.