Om oss

På den rogivande Lundaslätten, strax utanför Södra Sandby, har Mattias slagit sig ner, och här har han byggt upp ett mikrorosteri. Det som från början var en verksamhet i ett litet garage har växt, utan att tappa värdegrunderna. Idag huserar Sandby Kafferosteri i stora lokaler och rosteriet har rejäl kapacitet. Målet är fortfarande det samma: Bättre kaffe till fler människor!


Sandby Kafferosteri startade försiktigt 2011, och har växt stabilt och organiskt sedan dess. Kunderna finns framför allt nära, i södra Skåne, men resenärer och kaffekonnässörer har spridit bruket av Lundabönorna så långt norrut som Uppsala, så långt västerut som London, och så långt österut som Gotland. Butiker, kafé & restauranger och inte minst kontor och arbetsplatser njuter idag kaffe rostat i Södra Sandby.


Rostmästare Mattias tycker att ordet ’spårbarhet’ börjar bli ett ganska lurigt ord:

"Det talas mycket om spårbarhet, i reklam och på kaffeförpackningar. Spårbarhet borde vara en självklarhet – inte en värdeskapande egenskap i sig, som konsumenten betalar extra för. Spårbarheten får inte användas som lockbete, och sedan ändå leda fram till dåliga arbetsvillkor, missförhållanden och barnarbete…"


Sandby Kafferosteri är ekologiskt certifierade enligt EU-standard (EU 834/2007)

Att vi har certifierat oss innebär förstås inte att vårt kaffe plötsligt blev ännu godare. Det betyder däremot att vi har granskat våra processer, säkrat våra inköp och anslutit till de ekologiskakvalitets- och regelsystem som livsmedelsbutiker och mataktörer arbetar efter.

Kontaktinformation: Se första sidan (hem), längst ned. 

© Copyright Sandby Kafferosteri